Tekil Mesaj gösterimi
Alt 2. December 2012, 12:36 AM   #1 (permalink)
parametre
Misafir
 
Mesajlar: n/a
Standart mekatronik ders notlari

mekatronik ders notlari
Mekatronik Programının Amacı:


Son yıllarda elektronik bilgisayar ve kontrol sistemlerinde çok hızlı gelişmeler yaşanmıştır. Bunun sonucu olarak hemen hemen bütün alanlarda bilgisayar kontrollü sistemler yaygınlaşmıştır. Günümüzde sadece mekanik olarak çalışan sistemler yok denecek kadar azdır. Tasarımda üretimde bakım ve onarımda yapay zeka tekniklerinin uygulamasına geçilmiştir. Dolayısıyla gelişmiş ürünlerin tasarımı üretimi bakım ve onarımı bir tek konu olmaktan çıkmıştır. Mekanik elektrik ve elektronik hidrolik ve pnömatik bilgisayar teknolojilerinin birlikte kullanılması bir zorunluluk halini almıştır. Bunun sonucu olarak Mekatronik yepyeni bir disiplin olarak ortaya çıkmıştır. Mekatronik; ev teknolojilerinden ileri tıbbi cihazlara bilgisayar kontrollü tezgahlardan robotlara kadar oldukça geniş bir alanı kapsamaktadır.
Bu sahadaki hızlı gelişmeye paralel olarak yetişmiş elemana olan ihtiyaç ve istihdam açığı sürekli artmaktadır. Mekatronik programı bu ihtiyacı karşılamak üzere açılmıştır.
Program İmkanları:
Program mekatronik sistemlerin teorik ve uygulamalı olarak öğretilmesini amaçlamaktadır. Bu amaçla okulumuz bünyesindeki Makine Atölyesi Elektrik ve Elektronik Laboratuarı bilgisayar Laboratuarı ile üniversitemiz bünyesindeki otomasyon ve kontrol laboratuarından yararlanılacaktır. Gelişmiş sistemlerden oluşan mekatronik atölyesi oluşturma çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca üniversite sanayi iş birliği çerçevesinde mekatronik sistemler üreten sanayi kuruluşlarıyla entegre eğitim konusundaki çalışmalarımız devam etmektedir. Böylece mekatronik programı öğrencilerinin ilgili kuruluşlarla yapılan protokole bağlı olarak pratik eğitimlerinin belli bir kısmını bu kuruluşlarda yapma imkanı sağlanmış olacaktır. Mekatronik programı ders planı gelişen teknolojinin gereksinimleri göz önüne alınarak hazırlanmıştır. Mekatronik programından mezun olan mekatronik teknikerlerinin çok geniş bir alanda çalışma ve iş bulabilme imkanları vardır.
Sakarya uzaktan eğitim mekatronik bölümü ders notlarıdır.
1.donem-mekatronik-dersnotu.rar Kopya -33.24 Mb
2.donem-mekatronik-dersnotu.rar - 38.19 Mb
3.donem-mekatronik-dersnotu.rar -53.37 Mb
4.donem-mekatronik-dersnotu.rar - 74.95 Mb

[Sadece Üyelere Linkler Açıktır.Üye Olun !!! Tıklayarak Üye Olun !!!]

Kod:
http://hotfile.com/dl/107652865/1b88d18/2.donem-mekatronik-dersnotu.rar.html

http://hotfile.com/dl/107655098/9156cd0/3.donem-mekatronik-dersnotu.rar.html

http://hotfile.com/dl/107655120/8dcc063/4.donem-mekatronik-dersnotu.rar.html
  Alıntı ile Cevapla